06|05 World Organ Day 2013

Text Example

advertentieTer gelegenheid van de 850ste verjaardag van de Notre-Dame in Paris wordt op 6 mei de World Organ Day (Wereldorgeldag) 2013 gehouden. In meer dan 850 kerken en concertzalen worden over de hele wereld concerten gegeven waarin het orgel- en koorrepertoire van aan de kathedraal verbonden componisten centraal staat.

De organisatie is in handen van Notre-Dame de Paris 2013 in samenwerking met het verschillende organistenverenigingen. Concertorganisatoren werden in de gelegenheid gesteld hun concert voor dit evenement aan te melden. Dat leidde tot meer dan 850 concerten op vijf continenten. Rekening houdend met de verschillende tijdzones, zullen de concerten zich uitstrekken over meer dan vierentwintig uur. Daarmee is het een van de grootste orgelevenementen ooit georganiseerd.

Hart van de World Organ Day is het concert dat de eigen organisten van de Notre-Dame op maandag 6 mei in de Parijse kathedraal zullen geven. Van 08.30 tot 13.00 uur vinden vijf concerten plaats die gratis toegankelijk zijn. Ook in Nederland is een aantal concerten georganiseerd, onder meer in de Abdijkerk in Den Haag-Loosduinen en de Remonstantse Kerk in Waddinxveen, beide op zondag 5 mei.

Zie ook

Jour mondial de l’orgue 2013

www.abdijkerk.info

© 2013 www.orgelnieuws.nl