06|08 Charmante Française in Nieuwe Kerk Katwijk

Text Example

advertentieOpnieuw schittert er een nieuwe vrouwelijke ster aan het internationale orgelfirmament, Lydia Sourial. De Française van Egyptisch-Koptische afkomst en studeerde orgel bij de vooraanstaande orgelgrootmeesters Louis Robilliard in Lyon en Michael Radulescu in Wenen. Vrijdag 6 augustus geeft zij in de Nieuwe Kerk in Katwijk aan Zee exclusief haar eerste concert in Nederland.

Wie haar nieuwste overrompelende cd Épiphanies heeft beluisterd, weet dat Lydia Sourial is gezegend met een grote dosis techniek en een uitstekend gevoel voor timing. Want in het repertoire dat zich bij uitstek leent voor emotionele zelfprojectie, blijkt dat zij een gedrevene is. Een rijzende ster van de hoogste orde dus!

Wie dus even tijd heeft moet naar de Nieuwe Kerk om haar te beluisteren. Het programma vermeldt werken van César Franck (Interlude Symphonique “Rédemption”), Robert Schumann (de beroemde Vier Skizzen), Johannes Brahms (Choralvorspiele: “Herzliebster Jesu” en Herzlich tut mich erfreuen”) en een drietal indrukwekkende werken van de grote klavierleeuw Franz Liszt (“Légende Saint François d’Assise la prédication aux oiseau”, Consolation nr. 4 en “Légende Saint François de Paule marchant sur les flots”).

Toegangskaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de kerk op de avond van het concert vanaf 19.45 uur à 10,- €. CJP/65-plussers en Ooievaarspas betalen slechts 8,- €. Kinderen onder geleide gratis.

Het programmaboekje, verlucht met foto’s, wordt u gratis aangeboden.

Zie ook:

Vijf sterren voor Lydia Sourial [RECENSIE]

www.lydiasourial.com

advertorial

© 2010 www.orgelnieuws.nl

© 2010 fotografie www.lydiasourial.com