06|11 St. Maartenszangmiddag in Willibrordus Utrecht

Text Example

advertentieOp zaterdag 6 november wordt in Utrecht ter gelegenheid van de nagedachtenis van de Utrechtse beschermheilige Sint Maarten een zangmiddag gehouden in de St. Willibrordkerk. Acht organisten begeleiden de liederen die zowel uit de Rooms-katholieke als uit de protestantse traditie afkomstig zijn.

De stad Utrecht heeft als beschermheilige St. Maarten, de Dom is een St. Maartenskerk en het stadswapen laat er ook wat van zien: een diagonaal veld met een witte en een rode helft. St. Maarten sneed immers zijn mantel in tweeën en gaf de helft aan een bedelaar. Later werd hij bisschop van Tours, waar hij sinds eeuwen begraven ligt.

Op 6 november viert Utrecht zijn nagedachtenis met een zangmiddag in de St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21. Deze middag maakt deel uit van het festival “Als de Heiligen zingen”. Van 1 tot en met 11 november en op 5 december zijn er in het kader van dit festival diverse luister- en meezingconcerten en is er poëzie en een lezing.

De St. Maartenszangmiddag duurt van 13.00 tot 17.00 uur, met ieder half uur een instapmoment. De middag komt tot stand door een samenwerkingsverband tussen de KVOK afdeling Utrecht en Flevoland, het Utrechtse St. Maartensberaad en de St. Willibrordkerk. Onder de enthousiaste begeleiding van acht organisten worden liederen gezongen die betrekking hebben op de Utrechtse stadsheiligen St. Maarten, St. Willibrord en St. Nicolaas en liederen uit de traditie van de Rooms-katholieke en Protestantse kerk. Op de site van de Willibrordkerk www.sintwillibrorduskerk.nl is de liedbundel waaruit gezongen wordt alvast te downloaden. De zangmiddag is geschikt voor jong en oud. De toegang is gratis.

© 2010 www.orgelnieuws.nl