07|07 Orgeltrip doorheen het Land zonder grens

Text Example

advertentieVier Vlaamse muziekinstellingen organiseren dinsdag 7 juli een orgeltocht naar stad Luxemburg en Vianden. Maurice Clement en Luc Ponet zijn de gidsen. Deelnemers bezoeken in Luxemburg-stad de kathedraal, de concertzaal van de Philharmonie en de Michaëlerkerk in Vianden de Trinitariërkerk. De organisatie is in handen van Forum Musicale in samenwerking met Basilica Festival van Vlaanderen, Orgelforum Haspengouw en Het Orgel in Vlaanderen.

Maurice Clement is organist van de kathedraal en de Philharmonie van Luxemburg. Hij studeerde op de conservatoria van Luxemburg, Brussel en Lyon. Hij won verschillende prijzen op orgelgebied en gaf concerten in veel Europese steden.

Luc Ponet is een allesspeler. Hij houdt zich naast de orgelliteratuur bezig met nieuwe muziek en improvisatie samen met jazzmusici, dansers, theatermensen en beeldend kunstenaars. Hij studeerde in Leuven en Wenen. Sinds 2000 is hij inspecteur voor het kunstonderwijs van de Vlaamse overheid. Hij geeft overal in de wereld orgelconcerten en is organist van de O.L.V.-basiliek in Tongeren en als organist in residence verbonden aan de landcommanderij Alden Biesen (Bilzen). Hij is gastdocent aan de Hogeschool voor Wetenschap en Kunst, het Lemmensinstituut in Leuven en voorzitter van Basilica Festival van Vlaanderen.

Opstapplaats van de orgeltocht is parkeerplaats De Motten in Tongeren, vlakbij het station. Vertrek om 08.00 uur, terug om ongeveer 22.00 uur. De deelnameprijs bedraagt € 75, inclusief concerten, warme maaltijd (exclusief drinken), een broodmaaltijd en het programmaboek. De reis gaat niet door als er minder dan veertig deelnemers zijn.

Inschrijven door overmaken van € 75 bedrag op rekeningnummer 751-2001009-36 van Forum Musicale – Tongeren onder vermelding van ‘orgeltrip’.

Meer informatie

info@basilica.be

© 2009 www.orgelnieuws.nl

© 2009 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl (Philharmonie Luxemburg)