07|08 ‘Kamper Orgelpad’

Op donderdag 7 augustus wordt in het kader van de Kamper Ui(t)dagen het jaarlijkse ’Kamper Orgelpad’ gehouden. Op diverse locaties in de historische binnenstad van Kampen zijn orgels te bewonderen en te bespelen.

Text Example

advertentieOm 10.00 uur openen in ieder geval de Boven- of Sint Nicolaaskerk (Hinsz-orgel en het Reil-koororgel), de Broederkerk (Van Gruisen-orgel), de Burgwalkerk (Zwier van Dijk-orgel) en de Lutherse (Naber-orgel) hun deuren. Welke andere kerken er nog meer meedoen deze dag is op dit moment nog niet precies bekend.

 

Bezoekers met meer óf minder ervaring die een stuk(je) hebben voorbereid, mogen onder begeleiding hun muzikale kunsten aan het publiek vertonen op de orgels. Er zijn vaste registranten aanwezig.

 

In de Bovenkerk zal de Kampense organist Sander van den Houten om 11.00 uur, 13.00 uur (quatre mains met Ab Weegenaar) en om 15.00 uur een miniconcert van een half uur verzorgen. ’s Avonds is Van den Houten ook te beluisteren tijdens een concert in de zomeravondserie en tevens het slotconcert van het ‘Kamper Orgelpad’ in de Bovenkerk. Dit concert, met werken van onder anderen. C. Ph. E. Bach, J. S. Bach en A. Guilmant, begint om 20.00 uur.

 

© 2914 fotografie Gérard van Betlehem