Ladies’ Night in het Orgelpark

Op Vrouwendag, zaterdag 8 maart, geven drie Françaises in het Amsterdamse Orgelpark een zogenoemd performance-concert. Het betreft organiste Anne-Gaëlle Chanon, fluitiste Raquel Magalhaes en beeldend kunstenares Bernadette Sangouard.

Text Example

advertentie 

Programma

Op het programma staat muziek uit de 18e en de 20e eeuw: naast sonates van Johann Sebastian Bach en Georg Friedrich Händel spelen Chanon en Magalhaes ook werk van Olivier Messiaen, Hugues Dufourt en jongere componisten als Pierre Farago en Guy Olivier Ferla. Sangouard, beter bekend onder haar artiestennaam Béna, maakt bij de muziek ter plekke zijdeschilderingen.

 

Uitvoerenden

Anne-Gaëlle Chanon studeerde in Lyon en Milaan en heeft inmiddels een concertpraktijk opgebouwd in Europa en Latijns-Amerika. Ze doceert orgel aan het Conservatorium in Saint-Quentin.

Raquel Magalhaes komt uit Brazilië. Ze studeerde in Frankrijk en woont daar sindsdien. Net als Chanon concerteert ze over de hele wereld; ook ontwikkelde ze muziekprojecten voor gehandicapte kinderen.

Béna exposeert regelmatig in Europa en China. Haar fascineert vooral het ontstaan van schilderijen; ze beschouwt dat als het muzikale aspect van beeldende kunst.

 

Toegang

Het concert op zaterdag 8 maart in het Orgelpark begint om 20.15 uur.

Kaarten kosten € 15 (standaard tarief) en € 9 (reductie). Vrouwen én mannen zijn welkom.

 

Meer informatie                                                           

www.orgelpark.nl

www.bena.fr