08|03 Orgelprom 2014 Rotterdam Orgelstad

Hoofdorgel Laurenskerk Rotterdam
Hoofdorgel Laurenskerk Rotterdam | © foto Gérard van Betlehem

Op zaterdag 8 maart organiseert Stichting Rotterdam Orgelstad de Orgelprom 2014 met als thema ‘Joie de vivre!’. Centraal staat een promenadeconcert in de Laurenskerk waaraan diverse Rotterdamse organisten meewerken.  Ook is er een informatiemarkt en wordt er een orgelondekkingstocht voor kinderen gehouden.

Text Example

advertentie 

De Orgelprom gaat om 13.00 uur van start in de Grote of Sint Laurenskerk. Tot 17.00 uur is er een informatiemarkt ‘in de sfeer van Montmartre’ met kraampjes met concertinformatie, verkoop van cd’s, lp’s en bladmuziek, met stands van de orgelbouwers Van Eeken en Witteveen en enkele kunstschilders. Daartussen kunnen de bezoekers elkaar ontmoeten onder het genot van Franse hapjes en drankjes.

 

Ontdekkingstocht

Voor de kinderen is er een Orgelontdekkingstocht,  en wie de toren van de Laurens wil beklimmen kan dat om 13.15 uur en 14.15 uur.

 

Promenadeconcert

Het Promenadeconcert begint om 15.00 uur en belooft een ‘dynamisch concert’ te worden. Tijdens het concert gaat het publiek wandelend achter blokfluitiste Hilde de Wolf langs de verschillende orgels in de Laurenskerk. Naast De Wolf werken aan het concert mee, de organisten Hayo Boerema, Jan van Dijk, Magdalena Jones, Eric Koevoets, Klaas Veltman, Wouter van der Wilt, Gerard van der Zijden en de fluitist Frederico Dalpra. Op het programma staan onder meer werken van Bach en Guilmant en improvisatie.

 

Zie ook

www.rotterdamorgelstad.nl

 

foto: Marcussen-hoofdorgel Laurenskerk Rotterdam 

 

© 2014 Gérard van Betlehem www.gerardvanbetlehem.nl