08|06 Orgelmiddag rond koraalbewerkingen Bach

Text Example

advertentieKoraalbewerkingen van Johann Sebastian Bach staan op zaterdag 8 juni centraal tijdens een instructieve orgelmiddag op het Leeflang-orgel van de Sionkerk te Vlaardingen. De orgelcommissie van de plaatselijke Gereformeerde Gemeente heeft organist Arjan Versluis uitgenodigd om het thema uit te diepen.

Arjan Versluis, organist van onder meer de Grote Kerk te Sliedrecht, zal het thema kort inleiden, gevolgd door een bespeling van ongeveer een half uur. Daarna is er gelegenheid, voor wie dat wil, om zelf een koraalbewerking van Bach te spelen. Versluis zal op positief-kritische manier ingaan op de materie. De middag zal door Versluis worden besloten met een orgelbespeling met samenzang.

Wie actief deel wil nemen aan de middag kan zich vooraf opgeven via mail of per brief bij de contactpersoon van de orgelcommissie:


Joop Poot


Fazantlaan 14

3136 RN Vlaardingen


e-mail: j.poot@filternet.nlVermeld bij uw opgave, naast uw gegevens (naam, adres, e-mail adres, waar u eventueel organist bent) ook wat u ten gehore wilt brengen. Aanmelding liefst voor 20 mei. Er zal geplaatst worden in volgorde van aanmelding. 

Toehoorders zijn ook welkom.

De organisatie stelt het op prijs als u zich ook als ‘passieve’ deelnemer vooraf aanmeldt. 

De orgelmiddag begint om 14.00 uur. De toegang is vrij. Er is wel een collecte ter bestrijding van de onkosten. In de pauze is er koffie/thee.

De Sionkerk is gelegen aan Westnieuwland 56 te Vlaardingen.

Meer informatie over kerk en orgels

www.gergemvlaardingen.nl > orgels

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 fotografie www.gergemvlaardingen.nl