08|10 Orgelmiddag Noord-Duitse Barok

Text Example

advertentieOp zaterdag 8 oktober wordt op het Leeflang-orgel van de Sionkerk te Vlaardingen een instructieve orgelmiddag gehouden rondom het thema Noord-Duitse barok. Organist Arjan Versluis zal deze middag verzorgen op uitnodiging van de orgelcommissie van de plaatselijke Gereformeerde Gemeente.

Versluis, organist van onder meer de Grote Kerk te Sliedrecht, zal beginnen met een korte inleiding, die gevolgd wordt door een bespeling van ongeveer een half uur waarin werken van Scheidt, Scheidemann, Buxtehude, Bruhns en tenslotte Böhm en Lübeck en eventueel een vroeg Bachwerk aan bod kunnen komen.

Daarna is er, voor wie dat wil, gelegenheid om een werk uit de Noord-Duitse barok te spelen, waarbij Arjan op een positief-kritische manier in zal gaan op de materie. Het te spelen werk kan zowel een koraalbewerking als een vrij werk betreffen. Het is de bedoeling dat Arjan de middag zal besluiten met een improvisatie en samenzang. Dit alles uiteraard in een stijl die bij het thema van de middag past.

Om zelf actief mee te doen dient u zich vooraf op te geven via de mail of per brief bij de contactpersoon van de orgelcommissie:

Joop Poot

Fazantlaan 14

3136 RN Vlaardingen

e-mail: j.poot@filternet.nl

Vermeld bij uw opgave, naast uw gegevens (naam, adres, e-mail adres, waar u eventueel organist bent) ook wat u ten gehore wilt brengen. Aanmelding liefst voor 1 september. Er zal geplaatst worden in volgorde van aanmelding.

Toehoorders zijn ook welkom. De organisatie stelt het op prijs als u zich vooraf aanmeldt.

De orgelmiddag begint om 14.00 uur. De toegang is vrij, wel zal een collecte gehouden worden gehouden ter bestrijding van de onkosten. In de pauze is er koffie/thee. De Sionkerk is gelegen aan Westnieuwland 56 te Vlaardingen.

Meer informatie over kerk en orgels

www.gergemvlaardingen.nl > orgels

© 2011 www.orgelnieuws.nl

© 2011 fotografie www.gergemvlaardingen.nl