09-10|10 ‘Het orgelt in Den Bosch’

Festival Voor de Wind slaat in 2010 zijn tenten op in Den Bosch. Op 9 en 10 oktober organiseert Voor de Wind een zestal interdiciplinaire orgelvoorstellingen in de Hertogstad waarmee men een ‘frisse wind wil laten waaien door het stoffige orgelimago’.

Naast een meer traditionele rol in een Bachcantate zal orgelmuziek in dit festival gepaard gaan met acrobatiek, de EK-finale voetbal van 1988, gospel en olifant. Daarnaast is in de hervormde Grote Kerk de Trivento te bewonderen, een op het principe van een orgel gebaseerd instrument dat verspreid over de ruimte wordt opgesteld en bestaat uit bosjes orgelpijpen die verbonden zijn door lange windkanalen. Het Festival maakt gebruik van de Grote Kerk, de St. Catharien, het Jheronimusch Bosch Art Center en De Toonzaal.

Met een groot scholenproject worden Bossche kinderen van alles over orgels verteld. Voor hen zijn er schoolvoorstellingen in de Grote Kerk en is er in De Toonzaal een speciale kindervoorstelling over het olifantje Babar waarmee het festival zondagochtend besluit.

Meer informatie en het volledige programma

www.festivalvoordewind.nl

www.trivento.com

© 2010 www.orgelnieuws.nl

© 2010 fotografie: www.orgelfotografie.nl

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.