09|04 Eerste Rotterdamse OrgelbuS UPDATE

Text Example

advertentieDe SnertOrgelTram is een Rotterdams fenomeen! Maar dit bijzondere vervoermiddel is gebonden aan het railnet van de RET. Om andere interessante Rotterdamse orgels te bezoeken is er behoefte aan een ander vervoermiddel. In 2011 laat Rotterdam Orgelstad daarom op zaterdag 9 april de eerste Rotterdamse OrgelbuS rijden.

De OrgelbuS doet de volgende bijzondere haltes aan:

• Open Hofkerk Pendrecht, met het Vierdag-orgel uit 1971

• Breijer Bouw en Onderhoud BV Waalhaven, een vrijstaand orgel in de ontvangsthal van een bedrijfsgebouw op een industrieterrein…

• Oude Kerk Charlois, een fraai gelegen en gerestaureerde kerk met achttiende-eeuwse Hess-orgel.

Naast bespelingen van de drie orgels zijn er inleidende lezingen, rondleidingen en een toeristische busrit ‘op’ zuid. De dag is geheel verzorgd met koffie/thee, lunch en vervoer.

Start en eindpunt van de dag is Metrostation Slinge (tevens P+R, gratis).

De kosten voor deelname aan deze dag bedragen € 32,50 all-in.

Donateurs van Rotterdam Orgelstad betalen € 27,50.

Avondconcert Guillou geannuleerd!

Eveneens op 9 april was een avondconcert gepland van Jean Guillou in de Rotterdamse Laurenskerk. Deelnemers aan de OrgelbuS-tocht konden tegen een gereduceerd tarief van € 17,50 per persoon (aan te geven bij aanmelding) het concert bezoeken (normale toegangsprijs € 25). Het concert is nu verplaatst naar 9 september 2011 om 20.15 uur De korting voor deelnemers van de bustocht is dan nog steeds geldig.

© 2011 www.orgelnieuws.nl

© 2011 fotografie archief www.orgelnieuws.nl