09|05 Orgeldag Noord Nederland 2015

middelstum hippolytuskerk van oeckelen -orgel

Kerken en orgels in de provincie Groningen en ook in aangrenzende plaatsen in Friesland en Drenthe staan dit jaar traditiegetrouw op de tweede zaterdag van mei open voor bezoekers en bespelers. Op zaterdag 9 mei is er weer de Orgeldag Noord Nederland.

Text Example

advertentie 

Meer dan honderd orgels, waaronder ook zelden toegankelijke instrumenten, zijn die dag te bespelen en te beluisteren. Ook openen de orgelmakers Mense Ruiter te Zuidwolde en Van der Putten in Finsterwolde hun deuren.

 

Aanmelden

Wie zelf wil spelen kan vanaf 1 april op de website van Stichting Hinszorgel Leens zien welke orgels in 2015 deelnemen aan de orgeldag. De kerken en de orgels zijn in de regel open tussen 10.00 en 16.00 uur. Aanmelden is daarbij noodzakelijk. Dat kan op maandag 13, dinsdag 14 en woensdag 15 april uitsluitend tussen 19.00 en 21.00 uur via telefoonnummer 06-57615209. De kosten bedragen € 17,50 per persoon, ongeacht het aantal te bespelen orgels. De speeltijd is een halfuur per orgel.

 

Slotconcert

De dag wordt om 17.00 uur afgesloten met een concert door Aart Bergwerff in de Petruskerk te Leens. Wie zich heeft ingeschreven voor de orgeldag heeft op vertoon van het deelnamebewijs gratis toegang tot dit concert.

 

Meer informatie en spelregels zijn te zijner tijd te vinden op

www.hinszorgelleens.nl

 

 

Foto: Van Oeckelen-orgel Hippolytuskerk Middelstum | © 2015 beeld www.orgelnieuws.nl