09|06 Gerben Mourik presenteert cd Audite Nova 2

Text Example

advertentieOp zaterdagmiddag 9 juni presenteert organist Gerben Mourik in de Open Hofkerk te Rotterdam-Pendrecht zijn nieuwe cd ‘Audite Nova II’. Na het verschijnen van deel I, waarin vijf Nederlandse orgels werden opgenomen, toog Mourik voor het vervolg van de reeks naar drie instrumenten van de Deense orgelmaker Poul Gerhard Andersen.

Gerben Mourik zal op deze presentatiemiddag een aantal werken van de cd ten gehore brengen. Het eerste exemplaar van de cd zal worden overhandigd aan orgelmaker Eppo Rynko Ottes. Hij was in de jaren 70 van de twintigste eeuw als intonateur werkzaam in de orgelmakerij van Andersen. Ottes zal ook wat vertellen over zijn ervaringen in die tijd.

Na afloop van het presentatieconcert is er een expositie van Koos Schippers te bezichtigen met foto’s van Andersen-orgels en -fronten. Eppo Ottes zal diverse foto’s en tekeningen van en over Andersen meenemen, waaronder een grote tekening van het front van het orgel te Helsingborg (1969) dat op de cd is opgenomen.

De cd-presentatie begint om 14.30 uur. De Open Hofkerk is gelegen aan de Sliedrechtstraat 57. Er is voldoende en gratis parkeergelegenheid rondom de kerk. De entree voor deze middag bedraagt 5 euro.

Meer informatie

www.auditenova.org

Zie ook het blog dat Gerben Mourik schreef tijdens de opname van de cd:

BLOG Hollandsk i Danmark

advertorial

© 2012 www.orgelnieuws.nl