09|10 Kerkmuziekdag en nieuwe cd rond Willem Barnard

Text Example

advertentieOp 9 oktober organiseert de NCRV een Kerkmuziekdag in Utrecht. Verschillende activiteiten die op deze dag plaatsvinden staan in het teken van Willem Barnard, de beroemde lieddichter die dit jaar 90 jaar hoopt te worden.

De NCRV Kerkmuziekdag begint traditiegetrouw om 10.00 uur met een orgelwandeling, die langs de St. Gertrudis, de Geertekerk en de Nicolaïkerk voert. Om 12.00 uur is er een middaggebed in de Nicolaïkerk, dat wordt gevolgd door een lunchconcert. Meewerkenden aan het ochtendprogramma zijn o.a. Piet van der Steen, Ko Zwanenburg, Francine van der Heijden en Dirk Luijmes.

Om 14.00 uur is er in de Oud-Katholieke Kathedrale Kerk van St.Gertrudis een opname van het NCRV-radioprogramma Schepper & Co, die geheel gewijd is aan Barnard. Naast korte lezingen, interviews en muzikale intermezzi vindt in dit programma de presentatie plaats van ‘Mens in wind en vuur’, een nieuwe cd met liederen van Barnard. Op de cd staat een twintigtal afwisselende bijdragen, uitgevoerd door o.a. sopraan Johannette Zomer, gitarist Wiek Hijmans en organist Toon Hagen. Ook Barnard zelf verleent zijn medewerking. De muzikale leiding heeft kerkmusicus Christiaan Winter. De cd – een uitgave van de NCRV en uitgeverij Skandalon – is tijdens de Kerkmuziekdag tegen een gereduceerde prijs verkrijgbaar.

Om 16.00 uur vindt in de Nicolaïkerk een samenzangprogramma plaats – waarin uiteraard veel Barnardliederen klinken – met medewerking van Christiaan Winter en Gonny van der Maten. Na een vesper in de Doopsgezinde kerk volgt een afsluitend concert door het Vocaal Ensemble Duodektet in de Nicolaïkerk.

De meeste activiteiten gedurende de Kerkmuziekdag zijn gratis toegankelijk. Meer informatie is te vinden op: www.tedeumlaudamus.ncrv.nl

© 2010 www.orgelnieuws.nl

© 2010 fotografie: www.barnard.nl