09|11 Wandelen langs Delftse orgels

Text Example

advertentieIn Delft vindt op zaterdag 9 november een orgelvoettocht plaats langs de Oude en Nieuwe Kerk, de Maria van Jessekerk en de Lutherse Kerk. De tocht wordt door de Evangelisch Lutherse Gemeente Delft georganiseerd om aandacht te vestigen op de restauratie van het Van Oeckelen-orgel in de Lutherse Kerk.

Op de vier locaties die de tocht aandoet worden miniconcerten gegeven door Petra Veenswijk, Wim Loef en Chris de Graaf. De programma’s vermelden werk van Bach, Mendelssohn, Reger, Bijster, Andriessen, Widor en Vierne. De tocht begint om 13.00 uur met ontvangst in de Lutherse Kerk (Noordeinde 4) en eindigt daar ook om circa 17.30 uur met een afsluitende borrel.

Voor de deelnemers zijn er aan de tocht geen kosten verbonden, maar is er wel gelegenheid om een bijdrage voor de orgelrestauratie te geven. Aanmelden kan per e-mail naar info@elgdelft.nl of telefonisch op 06-49945568.

Het orgel van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Delft werd in 1889 gebouwd door P. van Oeckelen. Inmiddels is een 250.000 euro kostende restauratie noodzakelijk waarvoor de kerkelijke gemeente op dit moment niet over voldoende middelen beschikt. De restauratie wordt daarom in fasen gesplitst waarvan met de eerste een bedrag van 100.000 euro is gemoeid.

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 fotografie www.orgelfoto.nl