09+20|05 Twee ‘feestdagconcerten’ Vox Humana

Text Example

advertentieOp de twee komende feestdagen, Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag, organiseert Stichting Vox Humana traditiegetrouw twee orgelconcerten. Donderdag 9 mei speelt Jaap Zwart in Zaltbommel, maandag 20 mei is Peter Eilander te beluisteren in de Utrechtse Domkerk.

Het Hemelvaartsconcert staat geheel in het teken van de laat-romantiek. Op het Wolfferts/Heyneman-orgel speelt Jaap Zwart werken van Sigfrid Karg-Elert, Joseph Renner jr., Alexandre Guilmant en Jan Zwart. Daarnaast zal Jaap Zwart ook een improvisatie laten horen.

Het concert begint om 20.00 uur. Toegang € 10, tot 12 jaar gratis.

Tijdens het Pinksterconcert op maandag 20 mei bespeelt Peter Eilander het Bätz-orgel van de Domkerk in Utrecht. Op zijn programma staan werken van Krebs, Karg-Elert, Widor (Symphonie V) en een koraalfinale van Feike Asma. Eilander zal tijdens dit middagconcert niet als enige achter de klavieren plaatsnemen. Evan Bogerd mag als winnaar van het Feike Asma Concours 2012 het concert openen. Hij doet dat met de Fantasie over ‘Halleluja, eeuwig danken ere’ van Willem Weijland. Het concert begint om 15.30 uur.

Meer informatie

www.stichtingvoxhumana.nl

advertorial

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl