10|05 Orgeldag Noord Nederland

Kerken en orgels in Groningen, Friesland en Drenthe staan ook dit jaar traditiegetrouw op de tweede zaterdag van mei open voor bezoekers en bespelers. Op zaterdag 10 mei is er weer een Orgeldag Noord Nederland.

Text Example

advertentie 

Meer dan honderd orgels zijn die dag te bespelen en te beluisteren. Ook openen de orgelmakers Mense Ruiter te Zuidwolde en Van der Putten in Finsterwolde hun deuren.

 

Aanmelden

Wie zelf wil spelen kan op de website van Stichting Hinszorgel Leens zien welke orgels in 2014 deelnemen aan de orgeldag. De kerken en de orgels zijn in de regel open tussen 10.00 en 16.00 uur. Aanmelden is daarbij noodzakelijk. Dat kan op maandag 7, dinsdag 8 en woensdag 9 april tussen 19.00 en 21.00 uur uitsluitend via telefoonnummer 06-57615209. De kosten bedragen € 17,50 per persoon, ongeacht het aantal te bespelen orgels. De speeltijd is een halfuur per orgel.

 

Slotconcert

De dag wordt om 17.00 uur afgesloten met een concert door Geert Bierling in de Petruskerk te Leens. Op het programma staat muziek uit de tijd van de schenkster van het Hinsz-orgel, Anna Habine Lewe, douairière Van Starkenborg.

 

Meer informatie en spelregels zijn te vinden op

www.hinszorgelleens.nl

 

foto: Walcker-orgel Grote Kerk te Wildervank | © 2014  fotografie Gérard van Betlehem