10|10 Excursie naar orgels in Nijmegen en Cuijk

König orgel stevenskerk nijmegen

Op zaterdag 10 oktober organiseert de Stichting Henrick Baderorgel een excursie naar de orgels in de Stevenskerk in Nijmegen en de Sint Martinuskerk in Cuijk.

Text Example

advertentie 

De dagexcursie wordt per touringcar afgelegd. Als eerste wordt het König-orgel in Nijmegen (foto) bezocht, waar Joost Langeveld als gastheer zal optreden. Na een eenvoudige lunch gaat de reis naar Cuijk. In de Sint Martinuskerk zal organist Gerrit Hoving het Severijn-orgel bespelen.

 

De orgelexcursie gaat om 9.00 uur van start aan de torenzijde van Sint Walburgiskerk in Zutphen. Terugkeer wordt daar ook verwacht om ongeveer 17.30 uur. Deelname kost € 39 (all-in); er is plaats voor maximaal 60 deelnemers. Opgeven kan via de website van de stichting, per mail of telefonisch.

 

Het is de tweede maal dat Stichting Henrick Baderorgel een dergelijke excursie organiseert naast haar reguliere activiteiten rond het Zutphense Bader-orgel. Het initiatief dat Bert Matter, Theo Welmers en Jan van Walbeek vorig jaar namen bleek zo succesvol dat zij daar in een ‘commissie orgelexcursies’ een vervolg aan gaan geven.

 

Meer informatie

www.baderorgel.nl

 

 

© 2015 fotografie www.orgelfoto.nl