10|10 Muziektheater herdenkt Vrede van Nijmegen

Text Example

advertentieDe Nijmeegse organisten Berry van Berkum, Joost Langeveld en Jetty Podt werken mee aan een muziektheater rond de herdenking van de Vrede van Nijmegen. De voorstelling vindt plaats op zaterdag 10 oktober in de St. Stevenskerk in Nijmegen.

De theaterscènes, worden ondersteund door en afgewisseld met een grote variëteit aan en muziek en dans. Muziek van Bach, Susato, Widor, Poulenc, Alain en Orff zijn te beluisteren. Een speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd koor- en orgelwerk van Berry van Berkum gaat deze avond in première. De organisatie is in handen van de Nijmeegse Orgelkring en de Stichting Internationale Orgeldagen Nijmegen.

De avondvullende voorstelling schildert met muziek, theater, zang en dans het alledaagse leven in Nijmegen in de tijd van de voor de geschiedenis van Europa zo belangrijke vredesonderhandelingen die tussen 1676 en 1679 in Nijmegen plaatsvonden. Behalve de drie organisten werken het Nijmeegs kamerkoor Audite Nova, het Koperkwintet Cu5, Streetdancegroep Lindenberg onder leiding van Isa McClain en jongleur Harm van de Laan werken mee. De voorstelling staat onder regie van Geert Niland.

Deze voorstelling is de eerste in een serie van geplande evenementen rond de herdenking van de Vrede van Nijmegen, 330 jaar na dato. Onder meer de Gemeente Nijmegen en het Valkhofmuseum organiseren bijzondere tentoonstellingen en activiteiten.

De voorstelling begint om 20.00 uur. Entreeprijs is € 12,50 (inclusief programma en consumptie).

© 2009 www.orgelnieuws.nl