12 mei | Finale Hinsz Compositieconcours

Text Example

advertentieOp 12 mei vindt de finale plaats van het Hinsz Compositieconcours Bovenkerk Kampen 2007. Begin april werd bekendgemaakt welke zes composities genomineerd zijn voor de finale.

Van de 26 aanmeldingen hebben vijftien componisten daadwerkelijk een orgelwerk ingestuurd. De jury, bestaande uit Leo van Doeselaar, Jan Welmers en Wolfgang Baumgratz, heeft deze – voor hen anonieme – composities beoordeeld. De afzonderlijk gemaakte “shortlists” bleken verbazingwekkend overeenstemmend. Wel waren er verschillen in de rangorde. Leo van Doeselaar: “we zijn zeer benieuwd naar de live-uitvoering van de uitverkoren composities op het Hinsz-orgel in de Bovenkerk.”

Tijdens deze finale zal de jury oordelen welke compositie de Hinsz-prijs krijgt (€ 2.500). In de pauze, tijdens het juryberaad, zal de bekende componist en organist Wim de Ruiter een lezing houden over het componeren. Het publiek kan tijdens de finale ook een stem uitbrengen voor de Publieksprijs. Dit speciaal voor het concours vervaardigd kunstwerk wordt overhandigd door prof. dr. Arnold Schilder, directeur van de Nederlandsche Bank en tevens lid van het Comité van Aanbeveling.

De finale wordt gehouden op zaterdag 12 mei in de Bovenkerk te Kampen. Aanvang 14.00 uur. De toegang is gratis. Het uitgebreide programmaboekje is die middag verkrijgbaar voor € 2.

Meer informatie is te vinden op www.hinszconcours.nl

Staat op die middag het Hinsz-orgel in de belangstelling, op zaterdagavond 12 mei wordt het andere orgel in de Bovenkerk, het Reil-orgel bespeeld. Leo van Doeselaar, ’s middags actief als jurylid van het Hinszconcours, geeft dan een orgelconcert, dat georganiseerd wordt door Stichting Cultuur Kampen. Op het programma staan werken van Buxtehude en Bach.

[ingezonden bericht]

© 2007 www.orgelnieuws.nl

© 2007 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl