12|4 SnertOrgelTram rijdt weer door Rotterdam

Text Example

advertentieVoor de vijfde keer rijdt de SnertOrgelTram naar bijzondere kerken en orgels in Rotterdam. Het thema dit jaar is componist en organist César Franck. Het slotconcert van deze dag vindt om 15.00 uur plaats in de Grote of Sint-Laurenskerk, waar Hayo Boerema werken van Franck ten gehore brengt. Dit concert vindt plaats in samenwerking met de Feike Asma Stichting.

Startpunt is de Bergsingelkerk, waar organiste Jet Dubbeldam een toelichting geeft op de onlangs voltooide restauratie van het Van Leeuwenorgel in de kerk, waarna ze het bespeelt.. En u zult het uiteraard ook kunnen horen! Daarnaast staat er een lezing over leven en werken van Cesar Franck op het programma.

Vervolgens rijdt de SnertOrgelTram via een boeiende route naar de Steigerkerk in het centrum. Daar staat niet het orgel centraal, maar het harmonium. Stadsorganist Geert Bierling introduceert dit ‘bijzondere orgel’. Daar vindt ook de tweede lezing plaats over de rol die het harmonium in de klassieke muziek in het algemeen en in het bijzonder bij Franck heeft gespeeld.

Het programma op zaterdag 12 april begint om 11.00 uur en zal rond 16.30 uur worden afgesloten met een glas wijn.

De inschrijving is geopend. Er zijn maximaal vijftig plaatsen beschikbaar in de SnertOrgelTram. De kosten bedragen € 32,50 per persoon, alles inbegrepen. Donateurs van de Stichting Rotterdam Orgelstad betalen € 27,50.

Informatie en inschrijven

010 413 14 94

of info@rotterdamorgelstad.nl

© 2008 www.orgelnieuws.nl