13-24|10 Herfstexcursie naar orgels Westerkerk Amsterdam

Text Example

advertentieDe Westerkerk in Amsterdam organiseert in de herfstvakantieperiode van 13 tot en met 24 oktober iedere dag twee orgelexcursies. Met uitzondering van de zaterdag en zondag kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd en hun begeleiders op een laagdrempelige manier kennismaken met het orgel en orgelmuziek. De toegang tot kerk en excursies is vrij.

Er zijn dagelijks twee excursies: om 12.00 uur en om 12.30 uur onder leiding van cantor-organist Jos van der Kooy en studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Wie aan de excursie wil deelnemen kan op het Duyschot-orgel uit 1686 komen (via twee trappen in de kerktoren) en kennismaken met het koororgel uit 1963. De gidsen zullen de werking van de orgels demonstreren en orgelmuziek ten gehore brengen.

Op vrijdag 24 oktober is er aansluitend een orgelconcert door Jeroen Koopman, student van de Jong Talent-klas van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Orgeltentoonstelling

Bezoekers kunnen in de Westerkerk tevens een orgeltentoonstelling bezichtigen. Tot en met 31 oktober 2008 is de geschiedenis van het Nederlandse orgel te zien vanaf 1479, foto´s met verklarende teksten en gedemonstreerde orgelpijpen. Het materiaal is afkomstig van het Nationaal Historisch Orgelmuseum te Elburg.

© 2008 www.orgelnieuws.nl

© 2008 fotografie www.westerkerk.nl/