13|06 Orgelexcursie naar westen van Brabant

Op zaterdag 13 juni wordt een orgelexcursie gehouden naar vijf kerken in het westen van Brabant. De organisatie van excursie naar Fijnaart en Oudenbosch is in handen van Brabantse Orgelfederatie, De Orgelvriend en de afdeling Noord-Brabant van de KVOK. 

Text Example

advertentie 

De orgels in de Dorpskerk en de Ontmoetingskerk in Fijnaart hebben hun wortels respectievelijk in 1877, van de Brabantse orgelmaker Rogier, en in 1873, van de orgelmaker Witte. De kapel van Saint Louis in Oudenbosch heeft een orgel uit 1894, gebouwd door de orgelmaker Van den Bijlaardt.De Protestantse Kerk aldaar bezit een orgel dat de orgelmaker Knipscheer in 1850 bouwde, waarbij hij gebruik maakte van een oud binnenwerk uit 1770. De Basiliek in Oudenbosch (foto) heeft een orgel dat de orgelmaker Stevens in 1893 bouwde waarin hij onder andere het pijpwerk gebruikte van het orgel van Ludwig König (uit 1773) uit de oude parochiekerk.

 

Cd

De organisten Ad van Sleuwen, Tommy van Doorn en Marc Schippers zullen de orgels presenteren. Het slotconcert in de Basiliek van Oudenbosch wordt gegeven door Ad van Sleuwen. Zoals gebruikelijk wordt vooraf een cd opgenomen waarop de drie organisten de orgels bespelen met werken die zij ook tijdens de excursie ten gehore zullen brengen. Deelnemers aan de excursie ontvangen deze cd aan het eind van de excursiedag.

 

Aanmelden

De deelnemersbijdrage, inclusief programmaboekje en cd, bedraagt € 15 per persoon. Deelnemers worden verzocht hun deelname uiterlijk een week voorafgaande aan de excursie te bevestigen via excursie@brabantorgel.nl.

 

© 2015 fotografie Wim van der Ros