13|6 Jongerenconcert / Koningsdrama / Kapelkerk Alkmaar

Text Example

advertentieJongeren uit Alkmaar geven vrijdag 13 juni een Jongerenconcert in de Kapelkerk in hun woonplaats. De jonge musici hebben bij Artiance, het centrum voor de kunsten in Alkmaar, hard gewerkt aan nieuw repertoire. Opvallend is de grote diversiteit aan bespeelde muziekinstrumenten: van harpen en fluiten tot gitaarensemble en popband, van keyboard en piano tot klavecimbel en het Müller-orgel van de Kapelkerk.

Ook opmerkelijk is de aandacht voor de combinatie van muziek en theater. Het Regionaal Jeugd Orkest Alkmaar maakt samen met het Artiance Theaterlab een voorstelling met dans, muziek en theater onder de titel ‘Koningsdrama’.

De Stichting Internationaal Schnitger Orgelconcours organiseert het jongerenconcert. Een van de doelstellingen van de stichting is het organiseren van muzikale evenementen, waarbij de historische orgels van de stad Alkmaar worden gebruikt en onder de publieke aandacht worden gebracht. Vorig jaar vond het jongerenconcert voor het eerst plaats, toen in de Grote Kerk.

Adres Kapelkerk: Laat 80, aanvang 20.00 uur. De toegang is vrij.

Meer informatie www.alkmaarorgelstad.nl

© 2008 www.orgelnieuws.nl

© 2008 fotografie Jan Zwart, Alkmaar