13|6 Symposium bij 70e verjaardag Ewald Kooiman

Text Example

advertentieProf.dr. Ewald Kooiman wordt 70. Ter gelegenheid daarvan is er op 13 juni symposium in de aula van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Het symposium begint met het aanbieden van de feestbundel ‘Pro Organo Pleno’. Jos van der Kooy speelt vervolgens de première van ‘Zeventig accoorden voor Ewald’ van Piet Kee. Ook David Adams bespeelt het Couperinorgel. Prof.dr. Hermann J. Busch en dr. Hans Fidom houden een lezing.

Naast de première van het werk van Piet Kee wordt ook een werk van Cor Kee voor het eerst uitgevoerd. David Adams speelt een aantal delen uit de Couperin-suite van Cor Kee. Cor Kee componeerde dit stuk in 1980 speciaal voor het Couperin-orgel, maar vanwege de toenmalige stemming van het orgel kon het niet uitgevoerd worden. Met de huidige stemming (Chaumont) is dat probleem opgelost. Op het symposium wordt daarom de gelegenheid aangegrepen het stuk alsnog uit te voeren.

De feestbundel, die 30 euro kost, bevat bijdragen van George B. Stauffer, Christoph Wolff, Peter van Dijk, Marie Louise Langlais, Hans Fidom, Jan Luth, Hermann J. Busch, Cees van der Poel en Hans Koenders. Ook de compositie van Piet Kee is in de bundel afgedrukt.

Het symposium begint om 10.30 uur. Vanaf 16.00 uur is er een receptie.

Informatie over aanmelden: Elly Lammers, elly@cs.vu.nl ; tel 020-5987718.

© 2008 www.orgelnieuws.nl

© 2008 fotografie Ewald Kooiman onbekend