14-15|06 Vox Humana-excursie naar Parijs

Text Example

advertentieOp 14 en 15 juni organiseert Stichting Vox Humana haar jaarlijkse buitenlandexcursie. De touringcarreis gaat dit jaar naar Parijs waar enkele bekende en minder bekende Cavaillé-Coll-orgels worden bezocht, met als een van de hoogtepunten een bezoek aan het huisorgel van Guilmant en Dupré.

Het vierklaviers huisorgel van Cavaillé-Coll/Mutin dat nog steeds staat opgesteld in het voormalige woonhuis van Marcel Dupré in de Parijse voorstad Meudon is het eerste orgel op het programma. Frédéric Blanc treedt hier op als gastheer. De eerste excursiedag eindigt met een concert door Didier Matry in de Saint Augustin.

Op zaterdag wordt een bezoek gebracht aan de Eglise de La Madeleine waar Frédéric Blanc het orgel zal bespelen in werk van Madeleine-componisten en improvisatie. De Notre Dame de la Croix is het laatste orgel van de excursie. Titulair organist Frédéric Denis zal dit drieklaviers orgel demonstreren.

De excursie is compleet verzorgd met overnachting in een middenklasse hotel met ontbijt, busreis, transfer naar het hotel en diner op vrijdagavond. De touringcar vertrekt op vrijdagmorgen om 7.00 uur vanuit Meerkerk met een tweede opstapplaats in Hazeldonk. Aankomst in Meerkerk is op zaterdagavond rond 22.00 uur gepland.

Kosten voor deelname bedraag € 219,00 per persoon. Donateurs van Stichting Vox Humana betalen € 189,00, abonnees van De Orgelvriend € 209,00. Wie liever in een eenpersoonskamer slaapt is € 35,00 meer kwijt.

Meer informatie en inschrijven

http://www.stichtingvoxhumana.nl/activiteiten/excursie

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 fotografie archief orgelnieuws.nl