14-21|08 Internationaal Orgelfestival in Den Haag

Text Example

advertentieVan 14 tot en met 21 augustus organiseert de Stichting Orgelconcerten Grote Kerk Den Haag voor de 21e maal een Internationaal Orgelfestival. Vijf organisten uit binnen- en buitenland zullen het Metzler-orgel in de Grote Kerk van de Hofstad in vijf concerten bespelen. Het bijzondere slotconcert wordt gegeven door titularis en jubilaris Ben van Oosten. Hij is dit jaar 40 jaar concertorganist.

Het openingsconcert wordt op zaterdag 14 augustus gegeven door de bekende organist Everhard Zwart uit Capelle aan den IJssel. Hij zal het festival openen met werken van J. Zwart, J.S. Bach, L. de Saint-Martin en A. Guilmant.

Het tweede concert, op dinsdag 17 augustus, zal worden gegeven door de Keulse Domorganist Winfried Bönig. Zijn programma bevat beroemde werken van J.S. Bach, G.F. Händel en W.A. Mozart.

De avond daarna, woensdag 18 augustus, neemt organist Reitze Smits plaats achter de klavieren van het Metzler-orgel. De hoofdmoot van zijn programma zal bestaan uit transcripties van composities van F. Mendelssohn en J. Brahms.

Voor het vierde concert op donderdag 19 augustus is de Franse organist Daniel Roth van de Saint-Sulpice uit Parijs gecontracteerd. Hij is specialist in met name het vertolken van Frans-symfonische orgelwerken. Hij zal werken ten gehore brengen van J.S. Bach, G. Pierné, C. Saint-Saëns, Charles-Marie Widor, M. Dupré en eigen werk.

Ben van Oosten, dit jaar 40 jaar concertorganist

Het slotconcert, op zaterdag 21 augustus, zal worden gegeven door de in binnen- en buitenland bekende vaste organist van de Grote Kerk, Ben van Oosten. Dit bijzondere concert, met aansluitend receptie, zal in het teken staan van zijn 40-jarig jubileum als concertorganist. Van Oosten zal orgelwerken uitvoeren van J.S. Bach, C. Franck, L. Vierne en M. Dupré. Let op: dit concert begint om 19.30 uur.

Bij alle concerten kan het publiek via een groot videoscherm de verrichtingen volgen van de concertgevers.

Voor de complete programma’s wordt verwezen naar www.haagsorgelkontakt.nl

De concerten beginnen om 20.15 uur (met uitzondering van het slotconcert). Toegangskaarten (inclusief programmaboekje) zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de kerk op de avond van het concert vanaf 19.45 uur.

Toegangsprijzen: € 10,- / € 8,- (17 en 19 augustus) en € 8,- / € 7,- (14, 18 en 21 augustus).

Reductie geldt voor: CJP / 65+ / Vriendenpas Grote Kerk/Ooievaarspas (kinderen onder geleide gratis).

advertorial

© 2010 www.orgelnieuws.nl

© 2010 fotografie www.haagsorgelkontakt.nl