14 september | Jane Parker-Smith sluit Katwijks jubileum af

Text Example

advertentieDe Londense organiste Jane Parker-Smith besluit op vrijdag 14 september het jubileumjaar rond het Van den Heuvel-orgel in de Nieuwe Kerk in Katwijk aan Zee.

Jane-Parker-Smith is een vooraanstaande en toonaangevende concertorganiste. Ze geeft over de hele wereld concerten en behaalde internationale prijzen. Ze maakte cd’s, waaronder een met trompettist Maurice André. Als soliste trad ze op met beroemde orkesten en vermaarde dirigenten onder wie Simon Rattle, Serge Baudo en Richard Hickox. Regelmatig is ze jurylid bij internationale orgelconcoursen.

Ze speelt op 14 september werk van Franz Schmith (Prelude und Fuge in D), Karl Straube en Max Reger-leerling Arno Landmann (Variationen über ein Thema von Händel), Percy Whitlock (Divertimento), Herbert Howells (Rhapsody in C sharp minor), Marcel Dupré (Fileuse) en ter nagedachtenis aan de honderd jaar geleden geboren Franse organist en componist Jean Langlais (1907-1991) La Nativité, Fête en Évocation.

Eerder dit jaar speelden ondermeer Louis Robilliard, Ben van Oosten en Daniel Roth in de serie ‘25 jaar Orgelrecitals Van den Heuvel-orgel’

Het concert in de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat begint 20.15 uur. Entree 10 / 8 euro, kinderen onder begeleiding gratis.

© 2007 www.orgelnieuws.nl