14|04 Piet van Egmond Dag in Gorinchem

Text Example

advertentieOp zaterdag 14 april wordt in de Grote Kerk te Gorinchem een Piet van Egmond Dag gehouden. Die dag is het precies honderd jaar geleden dat de in 1982 overleden organist werd geboren. De dag wordt georganiseerd door de Orgelcommissie Grote Kerk Gorinchem in samenwerking met de Stichting Piet van Egmond Documentatiecentrum. Om 10.00 uur gaan de deuren van de kerk aan de Groenmarkt open, waarna bezoekers worden ontvangen met koffie en thee. Om 11.00 uur geeft Marco den Toom de eerste (populaire) orgelbespeling van die dag op het onlangs gerestaureerde Bätz/Witte-orgel. Om 12.00 uur wordt een nieuwe cd geprestenteerd met live-opnamen van improvisaties van Piet van Egmond. De opnamen werden gemaakt in de periode 1969-1976 op orgels in Gorinchem, Haarlem, Den Bosch en Hasselt.

Tijdens het middagprogramma worden twee voordrachten over Piet van Egmond gehouden, geïllustreerd met klankvoorbeelden, en zal titularis Gerben Budding twee orgelbespelingen verzorgen.

De hele dag zijn er in de kerk stands te bezoeken van onder meer het Piet van Egmond Documentatiecentrum en is er een tentoonstelling over Van Egmond te bezichtigen.

De dag wordt ’s avonds afgesloten met een herdenkingsconcert door Dirk Out. Op het programma staan onder meer werken van Bach (BWV 542), Bossi (Thème et variations), Franck (Choral III) en improvisatie. Het concert begint om 20.00 uur.

De toegang is de hele dag gratis. In de kerk zijn koffie, thee, frisdrank en broodjes verkrijgbaar.

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© 2012 foto Jaap Teerds