14|05 VOGG-excursie Edskes-orgel Aagtekerke

Op zaterdagmiddag 14 mei organiseert de afdeling Zuidwest van de Vereniging Organisten van de Gereformeerde Gemeenten (VOGG) een excursie naar het onlangs in gebruik genomen Edskes-orgel in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente te Aagtekerke.

Het Edskes-orgel heeft 28 sprekende stemmen, verdeeld over Hoofdwerk, Bovenwerk en Pedaal. Het orgel is geïnspireerd is op de brede, draagkrachtige orgelklank die kenmerkend is voor orgelbouwers als Bätz, Witte en Van Dam.

De excursie begint om 14.00 uur. Organist Jan Wisse zal een korte bespeling van het orgel verzorgen, waarna het voor zowel leden- als niet-leden mogelijk is om het orgel zelf te bespelen.

Graag even vooraf opgeven via voggzuidwest@gmail.com of telefonisch bij de waarnemend secretaris van de Afdeling Zuidwest, Peter Murre: 06-52490532 (na 17.00 uur)

Zie ook

www.kerkenmuziek.nl

Nieuw Edskes-orgel voor Aagtekerke

© 2011 www.orgelnieuws.nl

© 2011 fotografie: Jan van der Male

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 17 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis, zonder betaalmuur. En dat willen we graag zo houden!

Maar het runnen van een nieuwssite is niet goedkoop. Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, belangrijk. Zo kunt u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken blijven op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.