15|04 Petra Veenswijk 25 jaar (concert)organist

Text Example

advertentieOp 1 maart van dit jaar was Petra Veenswijk 25 jaar als organist-dirigent verbonden aan de Maria van Jessekerk in Delft. Dit jaar viert zij ook dat zij een kwarteeuw actief is als concertorganist. Beide jubilea worden op zondag 15 april gevierd in ‘haar’ Maria van Jessekerk.

Tijdens de plechtige eucharistieviering van 10.30 uur zal de parochie die ochtend aandacht besteden aan haar jubileum. Tijdens de viering voert het koor ‘Deo Sacrum’ onder leiding van Petra Veenswijk de Messe Solenelle, opus 16 van Louis Vierne uit.

’s Middags is er in dezelfde kerk om 15.00 uur een jubileumconcert waarin Petra Veenswijk het gerestaureerde Maarschalkerweerd-orgel zal bespelen. Het programma vermeldt vóór de pauze werken van Gigout (Grand Choeur dialogué), Franck (Prélude, fugue et variation), Bélier (Toccata), Bonnet (In memoriam Titanic) en Langlais (Hymne d’actions de grâces ‘Te Deum’). Na de pauze voert Veenswijk de integrale Vijfde Symfonie van Charles-Marie Widor uit.

De toegang is gratis, met een collecte na afloop. Aansluitend aan het concert is er tijdens een receptie gelegenheid de jubilaris te feliciteren.

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© 2012 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl