15|05 Van Hirtum-excursie

Text Example

advertentieOp zaterdag 15 mei organiseert de Orgelvriend in samenwerking met de Brabantse Orgelfederatie een voorjaarsexcursie die gewijd is aan orgelbouwer Van Hirtum. Deze excursie zal plaatsvinden in Eersel, Diessen en Hilvarenbeek, waar instrumenten staan van Bernard van Hirtum.

De start is ’s ochtends om 10.30 uur in de Willibrorduskerk in Eersel. Rogér van Dijk, als adviseur betrokken bij de laatste restauratie van het orgel in Hilvarenbeek en bij de komende restauratie van het orgel in Diessen (zie foto), zal tijdens deze excursie de drie orgels toelichten met hun specifieke kenmerken.

De organisten Ad van Sleuwen en Piet Groenendijk (docenten aan respectievelijk het Fontys Conservatorium te Tilburg en het Rotterdams Conservatorium Codarts) zullen de orgels presenteren en concerteren. Hun orgelspel is ook vastgelegd op een cd die aan het einde van de dag voor alle deelnemers beschikbaar is.

Deelnemers worden verzocht zich aan te melden voor deze excursie via excursie@brabantorgel.nl of per briefkaart aan Piet Groenendijk, Zuiderkruislaan 32, 5694 LV Breugel. De excursiebijdrage van € 15 per persoon (inclusief cd) kan bij de aanvang van de excursie worden voldaan.

Meer info is te vinden op www.brabantorgel.nl

© 2010 www.orgelnieuws.nl

© 2010 fotografie: Wim van der Ros, Veldhoven