15|06 Symposium & studiedag Franse orgelmuziek in Schagen

Text Example

advertentieOp zaterdag 15 juni vindt in de Christoforuskerk te Schagen een symposium plaats over de ontwikkeling van de Franse orgelmuziek in de 19e eeuw. Het symposium wordt georganiseerd door de Stichting Orgelnetwerk Noord-Holland.

Organist en muziekhistoricus Willem Poot verzorgt een tweetal lezingen over het onderwerp. Tjeerd van der Ploeg, organist van de Christoforuskerk, zal aan het orgel diverse muziekvoorbeelden demonstreren. Van der Ploeg zal tevens de ontwikkeling en opbouw behandelen van het Cavaillé-Coll-orgel, het Frans romantische orgel bij uitstek.

Het symposium begint om 10.30 uur en duurt tot 15.15 uur. Om 15.30 wordt de dag besloten met een concert door Tjeerd van der Ploeg.

Studiedag

Aansluitend op het symposium wordt op zaterdag 21 september een studiedag georganiseerd, eveneens in de Christoforuskerk in Schagen. Aanvang 10.00 uur.

Behalve orgelmuziek uit de Franse romantiek komt die dag ook het vroeg moderne repertoire aan bod. Deelnemers studeren vooraf een of meerdere composities in die zij tijdens de studiedag voorspelen. Organist Tjeerd van der Ploeg geeft hen de nodige feedback met betrekking tot de interpretatie en registratie van de ingestudeerde werken.

Kosten

Symposium: € 35 (inclusief slotconcert). Alleen slotconcert: € 7,50.

Studiedag: € 35 (actief) / € 10 (toehoorder).

Combiprijs symposium en studiedag: € 60 (actief) / € 40 (toehoorder).

Meer informatie en aanmelden

www.orgelnet.nl

© 2013 www.orgelnieuws

© 2013 fotografie www.gerardvanbetlehem.nl