15|08-22|08 Internationaal Orgelfestival 2009 Den Haag

Text Example

advertentieDe ‘Stichting Orgelconcerten Grote Kerk Den Haag’ organiseert dit jaar voor de twintigste maal een Internationaal Orgelfestival in de Grote Kerk aan de Torenstraat te Den Haag. De jubileumeditie van dit festival wordt dit jaar gehouden met vijf concerten van 15 tot en met 22 augustus.

Met het orgelfestival in de Grote Kerk is inmiddels een traditie ontstaan, die een belangrijke bijdrage wil leveren aan de muziekcultuur in de Hofstad. Grote namen hebben in de afgelopen twee decennia in het festival opgetreden. Zo ook dit jaar.

Het openingsconcert wordt op zaterdag 15 augustus gegeven door de in Den Haag geboren, Amerikaanse organist Vincent de Vries, die dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert. Hij brengt een programma ten gehore met onder andere werken van Tartini, Stanley, Guilmant, Langlais en Dupré.

De twee volgende concerten zijn geheel gewijd aan beroemde orgelwerken van Johann Sebastian Bach (1685-1750: Aart Bergwerff uit Den Haag op dinsdag 18 augustus en daags daarna de Italiaanse organist Lorenzo Ghielmi uit Milaan.

De vaste organist van de Grote Kerk, Ben van Oosten, zal op donderdag 20 augustus op het Metzler-orgel een programma ten gehore brengen, met onder andere werken van twee componisten die dit jaar worden herdacht: Georg Friedrich Händel (1685-1759) en Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847).

Het slotconcert van het Orgelfestival wordt op zaterdag 22 augustus gegeven door James O’Donnell, hoofdorganist van de Westminster Abbey in Londen. Naast werken van Bach, Schumann en Mendelssohn Bartholdy zal hij zijn programma besluiten met een drietal werken van Engelse bodem (Purcell, Whitlock en Howells).

Bij alle concerten kan het publiek op een groot videoscherm de verrichtingen volgen van de concertgevers.

Het complete programma is te lezen op de website van het ‘Haags Orgel Kontakt’ www.haagsorgelkontakt.nl

De concerten beginnen om 20.15 uur. Toegangskaarten (inclusief programmaboekje) zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de kerk op de avond van het concert vanaf 19.45 uur.

Toegangsprijzen

€ 10,- / € 8,- (19 en 22 augustus) en € 7,- / € 6,- (15, 18 en 20 augustus). Laag tarief: CJP/65+/Vrienden Grote Kerk/Ooievaarspas (kinderen onder geleide gratis). Info: (070) 352 08 49 en e-mail pieterbaak@ziggo.nl

[advertorial]

© 2009 www.orgelnieuws.nl