16-20|07 Internationaal Orgel Improvisatieconcours Haarlem

Text Example

advertentieAcht deelnemers uit vier verschillende landen gaan vanaf maandag 16 juli de strijd aan in het Internationaal Orgel Improvisatieconcours te Haarlem. Het concours maakt deel uit van het Internationaal Orgelfestival Haarlem dat van 14 tot en met 28 juli plaatsvindt.

De geselecteerde deelnemers voor dit jaar zijn Martin Bacot (F), Paul Goussot (F), Noël Hazebroucq (F), Jacob Lekkerkerker (NL), Geerten Liefting (NL), Edyta Müller (PL), Jason Roberts (USA), Wouter van der Wilt (NL). Van der Wilt verdiende zijn selectie als winnaar van het Nationaal Improvisatieconcours in het Orgelpark in 2011.

De jury, bestaande uit Lionel Rogg, Naji Hakim, Wolfgang Seifen, Joost Langeveld en Klaas de Vries, zal de improvisatoren in drie rondes beoordelen. Alle deelnemers spelen zowel de eerste ronde op maandag 16 juli op het Müller-orgel van de Grote of St. Bavokerk als de tweede ronde op het Cavaillé-Coll-orgel in de Philharmonie. Op vrijdag 20 juli spelen wordt in de Grote Kerk de eindronde gespeeld door drie finalisten.

De winnaar van het concours gaat naar huis met een geldprijs van € 5.000, de twee overige finalisten krijgen elk € 750. Daarnaast wordt ook een publieksprijs toegekend.

De voorrondes en finale beginnen telkens om 20.15 uur. Toegang bedraag € 7,50 (voorrondes) en € 12,50 (finale). Op donderdag 19 juli om 16.00 uur is er nog een gratis toegankelijk juryconcert met medewerking van Kristina Fuchs (vocaliste), Age-Freerk Bokma en Matthijs Koene waarbij onder meer een nieuw werk voor orgel en panfluit van jurylid Klaas de Vries zal worden uitgevoerd.

© 2012 www.orgelnieuws.nl

© 2012 foto www.gerardvanbetlehem.nl