16 april: Orgelvriend-excursie Pernis

Text Example

advertentieTot en met 9 april kan men zich nog aanmelden voor de excursie van ‘de Orgelvriend’ naar het Van Leeuwen-orgel (1939) in de Hervormde kerk in Pernis op zaterdag 16 april vanaf 13.00 uur.

Geef daarbij tevens aan of u het Van Leeuwen-orgel wilt bespelen, en welk orgelwerk u wilt spelen. In Pernis is voldoende parkeergelegenheid. Bovendien is Pernis zowel vanaf Rotterdam als vanaf Spijkenisse per metro (Calandlijn) te bereiken (elke 10 minuten een trein).

De excursie wordt geleid door Bart van Buitenen, die het orgel zal demonstreren alvorens men het zelf kan bespelen. Ter afsluiting zal Gerben Mourik een klein concert verzorgen met werken van Gerard Bunk, Max Reger en een geïmproviseerde driedelige suite. De toegang voor deze excursie is vrij.

Na de excursie begint om 16.00 uur in de Gereformeerde kerk (PKN) een gevarieerd concert door Aart de Kort (Kathedraal Rotterdam) en de Engelse theaterorganist Donald MacKenzie. Na drie kwartier zetten zij dit concert voort op het Compton-theaterorgel in het Gereformeerd Jeugdgebouw in Pernis. De kosten van dit concert bedragen 10 euro (inclusief een consumptie). Gegevens over de drie orgels in Pernis zijn te vinden in het aprilnummer van maandblad ‘de Orgelvriend’.

Opgave voor de excursie schriftelijk aan Eindredactie ‘de Orgelvriend’, Postbus 5014, 3740 GA Baarn, e-mail orgelvriend@wanadoo.nl.

[Foto: Gerco Schaap]