16|05 Presentatie gerestaureerde orgel Rotterdam-Overschie

Text Example

advertentieZaterdag 16 mei wordt het gerestaureerde orgel in de Grote Kerk te Rotterdam-Overschie gepresenteerd. Het instrument is in 1909/10 gebouwd door de Rotterdamse orgelmakers J. en G. van der Kley en is, na diverse wijzigingen, in 2007-2009 gerestaureerd en grotendeels in de oorspronkelijke staat teruggebracht door Kaat en Tijhuis Orgelmakers te Kampen, onder advies van Peter van Dijk (Utrecht).

Het programma voor de presentatie op 16 mei ziet er als volgt uit:

• Van 11.00-13.00 uur is er gelegenheid voor liefhebbers om gedurende 15 minuten het orgel zelf te bespelen. Men kan zich daarvoor opgeven bij mevrouw A.C. Visser-Pak (voorzitter van het College van kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Rotterdam-Overschie) door aanmelding op haar e-mailadres: lettypak@xs4all.nl (aanmelding graag zo spoedig mogelijk!).

• Om 15.30 uur verzorgen de restaurateur en de adviseur een presentatie van het orgel. Na een kort exposé over de geschiedenis en de restauratie van het instrument zal Peter van Dijk werken uitvoeren van onder meer Jan Zwart, Samuel de Lange jr., Gerard Bunk en Willem Mudde (die dit jaar exact honderd jaar geleden werd geboren).

Kijk hier voor meer informatie over het orgel.

De toegang is gratis en de kerk ligt aan de Overschiese Dorpsstraat 95, 3043 CP Rotterdam.

© 2009 www.orgelnieuws.nl

© 2009 fotografie www.orgelfotografie.nl