16|05 Regionale orgeltocht

Text Example

advertentieZaterdag 16 mei 2009 vindt er een regionale orgeldag plaats, georganiseerd door de Stichting Orgelpromotie Zuid-Holland West.

Vanaf het parkeerterrein bij de Groene Kerk in Oegstgeest of vanaf Leiden Centraal Station brengt een luxe touringcar de deelnemers naar verschillende locaties in de regio waar (voorafgegaan door een korte toelichting over het orgel) vier korte concerten zullen worden gegeven.

Dit jaar gaat de tocht langs de volgende kerken: de Witte Kerk in Noordwijkerhout (H.B. Lohman, 1841), de H. Pancratiuskerk in Sassenheim (Jos. Vermeulen, 1973), de Zorgvlietkerk in Scheveningen (Ahrend & Brunzema, 1959) en de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag (J.H.H. Bätz, 1762). De orgels zullen worden bespeeld door Jaco van Leeuwen, Gerda Peters, Hans de Jong en Aart Bergwerff. Het concert op het drieklaviers Ahrend & Brunzema-orgel (zie foto) biedt wellicht de laatste kans dit zeer fraaie instrument nog te horen vanwege de sluiting (deze maand) van de Zorgvlietkerk.

De kosten bedragen € 40 all in; dat is inclusief vervoer, lunch en borrel. Dit bedrag dient tegelijk met de inschrijving te worden overgemaakt op bankrekeningnummer 62.68.94.298 t.n.v. Stichting Orgelpromotie Zuid-Holland West te Oegstgeest onder vermelding van ROD 2009, uw naam en adres.

Informatie en een opgaveformulier staan ook op de website van de Stichting Orgelpromotie Zuid-Holland West: www.orgelzhwest.nl

[ingezonden mededeling]

© 2009 www.orgelnieuws.nl

© 2009 foto Maarten Rog