16|05 Vollebregt-excursie Oost-Brabant

Text Example

advertentieOp zaterdag 16 mei zal de Brabantse Orgelfederatie in samenwerking met de Orgelvriend een orgelexcursie beleggen in het oosten van de provincie Noord-Brabant naar een drietal orgels van de orgelmaker J.J. Vollebregt & Zn. De te bezoeken orgels zijn die in Sint Anthonis, Erp en Breugel.

Dr. Frans Jespers, een van de auteurs van Tot roem van zijn makers, een studie over J.J. Vollebregt en Zoon Meester orgelmakers, zal ons voor en tijdens de excursie meer vertellen over deze orgelmakers en hun werk.

Het tijdschema is als volgt:

Vanaf 10.00 uur welkom in de Sint Antonius Abt te Sint Anthonis.

10.30 uur: toelichting op het dagprogramma. Toelichting op het orgel door Frans Jespers en bespeling door Willem Hörmann, organist van de Sint Cathrien in ’s-Hertogenbosch. Inleiding door Frans Jespers over Vollebregt en zijn werk. In Sint Anthonis kan de meegebrachte lunch worden genuttigd.

13.30 uur: toelichting orgel door Frans Jespers. Vervolgens demonstratie en bespeling van het orgel door Jan van de Laar, stadsorganist van Helmond.

15.15 uur: ontvangst in Breugel met koffie in het naast de Sint Genovevakerk gelegen Den Bauw.

15.30 uur: toelichting door Frans Jespers van het Vollebregt-orgel. Demonstratie en bespeling door Piet Groenendijk, organist van deze kerk en verbonden aan het Rotterdams Conservatorium.

De afsluiting van de excursie en de uitreiking van de cd’s zal onder het genot van een drankje rond 16.45 uur plaatsvinden in Den Blauw.

Waar mogelijk kunnen deelnemers aan de excursie zelf de orgels bespelen.

Opgave voor deelname onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en aantal deelnemers, per mail via excursie@brabantorgel.nl of schriftelijk aan Piet Groenendijk, Zuiderkruislaan 32, 5694 LV Breugel.

Deelnemers aan de excursie ontvangen op de excursiedag een programmaboekje met de gegevens van de orgels en het volledige programma van de dag. Aan het eind van de dag ontvangen de deelnemers als klankdocument een dan te verschijnen cd, waarop recent het presentatieconcert van de organisten van deze excursie op de drie orgels is opgenomen. Voor de deelname aan deze excursie dient de bijdrage van € 12,50 per persoon (inclusief cd) aan het begin van de excursie te worden voldaan.

Voor nadere informatie en toelichting zie

www.brabantorgel.nl

[ingezonden bericht]

© 2009 www.orgelnieuws.nl

© 2009 fotografie Wim van der Ros