16|11 Orgelcomité Katwijk neemt afscheid van Hoek en Baak

Text Example

advertentieMet een bijzonder concert neemt de Stichting Orgelcomité Nieuwe Kerk Katwijk op vrijdag 16 november afscheid van twee markante leden. Na ruim 30 jaar leggen Kees Hoek en Pieter Baak hun werk als respectievelijk bestuurslid/secretaris en artistiek adviseur van de stichting neer.

Kees Hoek raakte tijdens de voorbereidingen rond 1980 betrokken bij de nieuwbouw van het Van den Heuvel-orgel in de Nieuwe Kerk van Katwijk. Enkele jaren nadat het orgel gereed was, was hij één van initiatiefnemers die het toenmalige orgelcomité deed opgaan in de Stichting Orgelcomité Nieuwe Kerk Katwijk aan Zee. Van meet af aan bekleedde hij binnen het bestuur van de stichting de functie van secretaris. Vanuit deze rol werkte hij nauw samen met artistiek adviseur Pieter Baak.

Baak nam het voortouw om ook minder bekend orgelrepertoire te programmeren. Bekend werden de orgelcycli gewijd aan de Franse meesters uit de negentiende en twintigste eeuw. In de afgelopen dertig jaar haalden zij, samen met hun comitégenoten, binnen- en buitenlandse organisten van naam en faam naar Katwijk.

Het bestuur van de Stichting Orgelcomité Nieuwe Kerk Katwijk laat het afscheid niet geruisloos voorbij gaan en biedt Pieter Baak en Kees Hoek op vrijdag 16 november een feestelijk orgelconcert aan. Organist Everhard Zwart brengt die avond een programma met composities van Karg-Elert, Bach, Händel, Widor, Guilmant (Sonate I) en Asma.

Ter verhoging van de feestvreugde zal de entreeprijs (inclusief programmaboekje) voor dit concert worden gereduceerd tot € 5,00. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Het concert begint om 20.15 uur, de deuren van de kerk zijn open vanaf 19.45 uur.

Meer informatie

www.orgelcomite-nieuwekerk-katwijk.nl

© 2012 www.orgelnieuws.nl