17|06 Orgelconcours Hoornbeeck College Goes

Text Example

advertentieOp 17 juni organiseert het Hoornbeeck College Goes in samenwerking met Johannus Orgelbouw een orgelconcours voor amateurorganisten. De netto-opbrengst van het concours is bestemd voor de ZOA-vluchtelingenzorg, het actiedoel van het lopende cursusjaar van de reformatorische MBO-instelling.

Het concours staat open voor maximaal negen deelnemers. Zij dienen een orgelwerk van maximaal 7 minuten te spelen. Improvisaties zijn niet toegestaan.

Het concours valt uiteen in drie categorieën: A; manualiter, B: matig moeilijke werken met pedaal, C: moeilijke werken met pedaal. De deelnemers worden door de jury ingedeeld op basis van verstrekte informatie over het aantal jaren orgelles en niveau. De jury bestaat uit Marco den Toom, Chiel Jan van Hofwegen en Tonnie Nijsse. Alle deelnemers ontvangen een juryrapport met ‘tips en tops’.

Het concours zal gehouden worden in de aula van het Hoornbeeck College, waar een Johannus-orgel staat.

In elke categorie wordt één winnaar aangewezen. De prijswinnaars worden op dinsdag 23 augustus om 15.00 uur bij Johannus verwacht. Hier zullen zij worden ontvangen met koffie en gebak. Na de ontvangst volgt een rondleiding. Tussen 18.00 en 19.00 uur wordt de maaltijd verzorgd. Om 20.00 uur begint een publiek concert met Marco den Toom; dit concert mogen de prijswinnaars bijwonen. De prijswinnaars mogen twee mensen meenemen. De winnaar van groep C mag tijdens het concert van Marco den Toom een stuk spelen.

Na afloop van het concours zal Marco den Toom een concert verzorgen.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via het aanmeldingsformulier waarop ook de spelregels vermeld staan. De deelnemers betalen € 15,-.

Het concours is voor publiek toegankelijk. Entree € 5,- per persoon. Kinderen t/m 15 jaar € 2,50. Gezinsprijs € 12,50. Voor mensen die alleen het concert willen bezoeken, gelden dezelfde toegangsprijzen.

Aanvang concours: 19.00 uur.

Aanvang concert: 21.00 uur.

Bij eventuele vragen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met Chiel Jan van Hofwegen of Tonnie Nijsse, telefoonnummer (0113) 21 42 78.

Op de website van het Hoornbeeck College is het aanmeldingsformulier te vinden.

© 2011 www.orgelnieuws.nl

© 2011 fotografie: www.hoornbeeck.nl