17|11 Albert Schweitzer centraal in de Petrakerk

Text Example

advertentieHonderd jaar geleden, in 1913, vertrok Albert Schweitzer vanuit de Elzas naar Gabon om als tropenarts onder de armen van Afrika te werken. In Lambarene stichtte hij een ziekenhuis, dat tot de dag van vandaag bestaat en waar jaarlijks 6.000 patiënten worden opgenomen en 2.200 operaties worden uitgevoerd. In 1952 werd Schweitzer de Nobelprijs voor de Vrede toegekend.

Schweitzer was niet alleen arts, maar ook actief als musicus en theoloog. Hij was een Bach-kenner bij uitstek.

Op zondag 17 november om 15.30 uur staat Albert Schweitzer centraal tijdens een bijeenkomst in de Petrakerk, Kerkewijk 135 in Veenendaal. Dr. Frits Zwart, directeur van het Nederlands Muziek Instituut, zal Schweitzers betekenis als musicus belichten. Ds. Peter Mol legt het accent op de theologie van Schweitzer.

Het geheel wordt omlijst met orgelwerken van Bach, gespeeld door Bert Wisgerhof, organist van de Petrakerk. Hij zal bovendien stilstaan bij het 50-jarig jubileum van het Verschueren-orgel van de Petrakerk.

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds is aanwezig met een stand met boeken, cd’s en dvd’s.

De middag duurt tot 17.30 uur en er is een pauze. De toegang is vrij. Bij de uitgang is er een collecte voor het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Lambarene.

© 2013 www.orgelnieuws.nl