18-21|04 Festival ‘Nieuwe muziek in de Klaas’

Text Example

advertentieVan donderdag 18 tot en met zondag 21 april vindt in de Nicolaïkerk in Utrecht het festival ‘Nieuwe muziek in de Klaas‘ plaats. Op en rond het Marcussen-orgel klinkt nieuw muziek met als thema’s oorlog, vrede en harmonie.

Dit jaar worden in Utrecht diverse culturele manifestaties en festiviteiten georganiseerd rondom de herdenking van driehonderd jaar Vrede van Utrecht. De Stichting Culturele Evenementen Nicolaïkerk Utrecht sluit daar dit jaar met de thematiek van het jaarlijkse festival dan ook bij aan. Het vierdaagse muziekfeest beslaat vier concerten en een kerkdienst.

18|04, 20.15 uur – Open Performance Site

Studenten van de Hogeschool voor de Kunsten vormen akoestische muziek met elektronica om in beeld en geluid waarbij een speciale rol is weggelegd voor het Marcussen-orgel en de Utrechtse Studenten Cantorij.

19|04, 20.15 uur – Out of the deep

Met onder andere de 14e Symphonie van Sjostakovitsj door Projectorkest 20e eeuw onder leiding van Rob Vermeulen en werk voor orgel en twee spelers.

20|04, 20.15 uur – NL.NL – Vrede in Utrecht

Nieuwe composities, geïnspireerd door de Vrede van Utrecht, van Robert Nasveld, Toek Numan en jong talent. Daarnaast recente werken van Ad Wammes, Gerard Beljon en Calons Micháns. Uitgevoerd door de Nederlandse Studenten Cantorij onder leiding van Fokko Oldenhuis, met medewerking van een instrumentaal ensemble en Ko Zwanenburg aan het orgel.

21|04, 10.00 uur – Kerkdienst: Utrecht, stad van vrede?

Kerkdienst met nieuwe muziek van onder anderen Toon Hagen en Berry van Berkum. Met de Nicolaïcantorij onder leiding van Ko Zwanenburg, Berry van Berkum (orgel) en Frederike de Winter (slagwerk).

21|04, 15.00 uur – Hymn for Freedom

Jazzmatige improvisaties waarbij de gehele ruimte van de kerk wordt gebruikt. Naast eigen thematiek zal Hymn for Freedom van Oscar Peterson en Peace van Horace Silver als basis klinken voor improvisaties voor sax, orgel en contrabas.

Met Berry van Berkum (orgel), Steven Kamperman (sax/klarinet) en Dion Nijland (contrabas).

De toegangsprijzen voor de concerten liggen tussen 5,00 (korting) en 20,00 euro. De kerkdienst is gratis toegankelijk.

Meer informatie

www.nicolaiconcerten.nl

© 2013 www.orgelnieuws.nl