18-25|10 Orgelreis Noordoost-Engeland en Schotland

Text Example

advertentieVoor de achttiende keer organiseert Organa Britannica in samenwerking met Fitál Vakanties een orgelreis naar Engeland van vrijdag 18 tot en met vrijdag 25 oktober 2013. De reis staat ditmaal onder leiding van Jan de Jong en Johan van der Steen, bijgestaan door Gerco Schaap.

Op deze reis wordt kennis gemaakt met de Engelse orgelcultuur en met de specifieke Engelse koorzangtraditie. Orgels in kathedralen, parochiekerken en openbare gebouwen worden gedemonstreerd door (meestal) de vaste bespelers. Daarnaast worden er enkele Evensongs en een koorrepetitie bijgewoond. Deelnemers krijgen bovendien gelegenheid zelf een aantal orgels te bespelen.

De reis gaat dit jaar naar Noordoost Engeland (Newcastle, Gateshead, Cullercoats, Durham, Carlisle) en Zuid-Schotland (Paisley, Cumbrae en Glasgow). Bovendien zullen enkele deelnemers een concert verzorgen op het T.C. Lewis-orgel in de Kelvingrove Art Gallery (foto). De reis wordt in een Nederlandse touringcar gemaakt, de overtocht IJmuiden-Newcastle is per cruiseferry van DFDS. Als uitvalsbases fungeren Durham en Glasgow.

De reis kost € 965,00 p.p. op basis van logies en ontbijt (diners op de ferry en twee lunches inbegrepen) en gedeelde hotelkamer/binnenhut. Toeslag eenpersoonskamer € 199,00 en eenpersoonshut € 115,00. Opstapplaatsen: Alblasserdam (parkeerterrein Snelle Vliet), Utrecht Jaarbeursplein en IJmuiden (terminal). Een folder met reisprogramma en overige bijzonderheden is aan te vragen bij Fitál, tel. (078) 69 20 115, waar u ook kunt boeken. Overige informatie bij Johan van der Steen, tel. (033) 433 06 60, e-mail johan@vandersteen.nu

Het complete programma is te vinden op de Facebookpagina van The Beauty of the British Organ

[advertorial]

© 2013 www.orgelnieuws.nl

© 2013 fotografie The Beauty of the British Organ