18|03 Nieuwe website Groningen Orgelstad

Text Example

advertentieOp donderdag 18 maart wordt om 16.30 uur in de Doopsgezinde Kerk in Groningen (Oude Boteringestraat 33) de website Groningen Orgelstad gepresenteerd. Deze website is een initiatief van de Kunstraad Groningen, die de jaarlijkse subsidiegelden onder de stedelijke orgelcommissies verdeelt en die de gezamenlijke promotie coördineert.

Op de website is een overzicht te zien van de belangrijkste stad-Groninger orgels met de activiteiten die daarop worden georganiseerd. Het is de bedoeling dat de site in de toekomst wordt uitgebreid met filmpjes en geluidsfragmenten.

Tijdens deze middag zal verder een demonstratie-orgel worden gepresenteerd dat de Groningse organist Eeuwe Zijlstra voor educatieve doeleinden heeft laten bouwen door Orgelmakerij Van der Putten uit Finsterwolde. Een voorproefje is al te zien op Youtube. Daarbij is ook de dispositie van het orgel vermeld.

Iedereen is van harte welkom om de presentatie van de website en het orgel bij te wonen, maar graag wel even van te voren melden bij de Kunstraad Groningen (050 – 3 600 637 of info@kunstraadgroningen.nl ).

[ingezonden mededeling]

© 2010 www.orgelnieuws.nl

© 2010 fotografie Orgelmakerij Van der Putten