18|05 Jubileumconcert 10 jaar Rotterdam Orgelstad

Text Example

advertentieRotterdam Orgelstad bestaat in 2012 tien jaar. Ter gelegenheid daarvan wordt op vrijdagavond 18 mei in de Laurenskerk in Rotterdam een jubileumconcert georganiseerd. Alle organisten van aan Rotterdam Orgelstad meewerkende concertlocaties en een symfonisch blaasorkest werken mee aan dit concert, wat tevens de opening is van de concertserie ‘Windkracht 010’. Stichting Rotterdam Orgelstad zet zich sinds haar oprichting in 2002 in om de kerk- en concertorgels en orgelkunst- en concerten van de Maasstad te promoten. Inmiddels kent Rotterdam Orgelstad zestien deelnemende concertlocaties die hun agenda’s op elkaar afstemmen en publiceren in de zogenoemde ‘Orgelladder’. Daarnaast organiseert de stichting jaarlijkse evenementen als een Promenadeconcert, de SnertOrgelTram en speciale concertseries.

Op zaterdag 18 mei wordt het tweede lustrum gevierd met een jubileumconcert in de Laurenskerk. De organisten Hayo Boerema, Eric Koevoets, Gerard van der Zijden, Wouter van der Wilt, Aart de Kort, Rien Donkersloot, Wouter Blacquière, Jan van Dijk, Jet Dubbeldam, Aad van der Hoeven, Willemijn Roodbergen, Klaas Veltman en Frank van Wingerden, en het Symfonisch Blaasorkest Klaaswaal verlenen hun medewerking. Op het programma staan solowerken, de wereldpremière van een compositie van Jan van Dijk voor orgel en harmonieorkest, en de finale van de Orgelsymfonie van Camille Saint-Saëns. Het concert begint om 20.15 uur.

Het concert is tevens de opening van de concertserie ‘Windkracht 010’ die tot en met 12 juni op diverse locaties in Rotterdam plaatsvindt. In de serie is ruim aandacht voor composities van Rotterdamse bodem of met een anderszins Rotterdams tintje.

Meer informatie:

www.rotterdamorgelstad.nl

© 2012 www orgelnieuws.nl