18e Landelijke orgel- en samenzangdag VOGG in Amersfoort

Op zaterdag 12 oktober 2019 houdt de VOGG haar jaarlijkse landelijke orgel- en samenzangdag. Deze 18e editie vindt plaats in de Sint-Joriskerk te Amersfoort.

Onder het thema ‘Dialoog tussen (neo)barok en romantiek’ zullen zowel het Naber-hoofdorgel als het onlangs door Edskes uitgebreide Metzler-koororgel worden bespeeld. Organisten zijn Rien Donkersloot en Niels Adema. Ook het jong-volwassenenkoor Soli Deo Gloria onder leiding van Ton Adema werkt mee aan de dag.

Het programma omvat een mix van orgelliteratuur, improvisatie, koorzang en samenzang.

Het ochtendprogramma begint om 10.30 uur. Het middagprogramma gaat om 14.00 uur van start. Tijdens de pauze is er voor jongeren gelegenheid om op het Naber-orgel en het Metzler-koororgel te spelen.

 

Nu u hier toch bent ...

Al meer dan 15 jaar leest u op ORGELNIEUWS alle actualiteiten uit het (Nederlandse) orgelleven helemaal gratis. En dat willen we graag zo houden!

Een levendige orgelwereld vol activiteiten heeft dat mede mogelijk gemaakt. Noodgedwongen staat een groot deel daarvan nu op een laag pitje. Maar het nieuws gaat door, ook in deze tijd. 

Daarom is uw bijdrage, hoe groot of klein, nu nog belangrijker. Zo blijft u voor nu en de toekomst actueel en objectief betrokken op de orgelcultuur! Het is maar een kleine moeite. Dank u wel.