19|05 Harmonium- en orgeldag in Ouderkerk aan den IJssel

Text Example

advertentieDe Harmonium Vereniging Nederland (HVN) organiseert zaterdag 19 mei 2012 een harmonium- en orgeldag in de Oude Kerk in Ouderkerk aan den IJssel. Zowel het harmonium als het orgel worden deze dag voor het voetlicht gehaald.

Arie Schüller, organist in Woerden en omstreken en harmoniumspeler en -restaurateur, zal vertellen over het repareren en restaureren van harmoniums. Ook wordt een harmonium gedemonteerd en weer in elkaar gezet. Het Kam-orgel (1854) zal worden gedemonstreerd door de titularis van de kerk en gastheer van deze dag, Nico Holdermans.

Op het programma staan ook een rondleiding door de kerk, een tentoonstelling van de harmoniumverzameling van Wilma en Cor Trouwborst, een expositie over de kerk, het orgel en het praalgraf en een harmoniumbespeling door Klaas van Boggelen met medewerking van Sjanie van de Grond (dwarsfluit).

De dag wordt besloten met een concert door Arie Schüller op twee instrumenten uit zijn eigen collectie: een Merklin & Schütze-drukwindharmonium uit 1860 (e foto) en een Story & Clark zuigwindharmonium uit 1891.

De dag begint om 10.30 uur en eindigt rond 16.00 uur.

Meer info

www.harmoniumverenigingnederland.nl

© 2012 www.orgelnieuws.nl