19|06 Workshop door Theo Jellema in Drachten

Text Example

advertentieOp zaterdagmiddag 19 juni 2010 zal Theo Jellema een workshop voor kerkorganisten verzorgen in kerkgebouw De Fontein te Drachten. Onder de titel ” Een andere stijl, een ander geluid” zal de Leeuwarder organist ideeën aanreiken voor kerkelijk orgelspel.

Behalve titularis van de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden is Jellema werkzaam als docent hoofdvak orgel aan het Prins Claus Conservatorium (Groningen) en het ARTEZ-conservatorium van Zwolle heeft hij een uitgebreide internationale concertpraktijk. Hij geeft regelmatig masterclasses en jureert veelvuldig bij concoursen in binnen- en buitenland.

Niet in de laatste plaats is Theo Jellema is ook een enthousiast kerkmusicus. Iedere zondag bespeelt hij het Müller-orgel uit 1727 tijdens de kerkdiensten in de Grote Kerk te Leeuwarden. Theo Jellema wil tijdens de workshop de deelnemers verfrissende ideeën aanreiken over kerkelijk orgelspel en zal ook nadrukkelijk stilstaan bij het onderwerp registreren.

Rondom de workshop, die wordt georganiseerd door de Commissie Kerkconcerten in De Fontein, zal er ook veel gelegenheid zijn om met andere organisten kennis te maken en ervaringen uit te wisselen. Gestreefd wordt naar een ontspannen sfeer waarin iedereen zoveel mogelijk kan profiteren van wat Theo Jellema te bieden heeft.

Na afloop van de workshop kunnen de deelnemers een warme maaltijd gebruiken zodat men ook aanwezig kan zijn bij het orgelconcert dat Theo Jellema ’s avonds in De Fontein zal geven.

De dag zal er als volgt uit komen te zien:

14.00 – 14.30 Ontvangst met koffie, thee en koek; kennismaking

14.30 – 17.00 Workshop (met een pauze voor koffie en thee)

17.00 – 18.00 Gelegenheid om het orgel te bespelen

18.00 – 19.30 Maaltijd

20.00 Orgelconcert door Theo Jellema

Naast actief deelnemen is het ook mogelijk enkel als toehoorder bij de workshop aanwezig te zijn. Aanmelden kan tot 13 juni.

Meer informatie en het aanmeldingsformulier is te vinden op de website van de Commissie Kerkconcerten in De Fontein www.ckfdrachten.nl

© 2010 www.orgelnieuws.nl

© 2010 fotografie Jochem Schuurman