19|11 Masterclass klassieke Franse orgelmuziek

Text Example

advertentieOp zaterdag 19 november zal Henk Verhoef, organist van de Vrije Universiteit, een masterclass geven rond de klassieke Franse orgelmuziek.De meesterklas vindt plaats rond het ‘Couperin-orgel’ in de Aula van de Vrije Universiteit te Amsterdam.

De muziek van componisten als Couperin, Raison, Boyvin en De Grigny is onlosmakelijk verbonden met de instrumenten waarvoor ze is geschreven. Het ‘Couperin-orgel’ in de Aula van de Universiteit is gebouwd volgens de principes van Dom Bedos en daarom een uitstekende gids om de muziek van de grand siècle beter te begrijpen.

Na een korte inleiding op het orgel, zijn concept en het repertoire, zal met het instrument worden gewerkt, waarbij zaken aan bod komen als registratie, versieringen, inégalité, affecten en modaliteit versus tonaliteit.

Het programma van de dag is:

10.00-10.15 Inleiding op instrument en repertoire

10.15-11.30 Masterclass

11.30-11.45 Pauze

11.45-12.45 Masterclass

13.00-13.30 Korte presentatie, bij wijze van lunchpauzeconcert

De masterclass is bedoeld voor conservatoriumstudenten en gevorderde amateurs. De voertaal is Engels. Er is ruimte voor acht actieve deelnemers. Stuur om deel te nemen een e-mail aan Henk Verhoef (henkverhoef@xs4all.nl) met naam, adres, geboortedatum en de titels van de stukken die u zou willen spelen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Wie als toehoorder aanwezig wil zijn, hoeft zich niet op te geven. De Aula is gedurende de dag open. De Aula van de Vrije Universiteit bevindt zich aan de De Boelelaan 1105 in Amsterdam.

© 2011 www.orgelnieuws.nl

© 2011 fotografie www.orgelfoto.nl